Borsa rekor kırarken yatırımcı 55 milyar kaybetti

Borsa rekor kırarken yatırımcı 55 milyar kaybetti

SASA, Hektaş, Smart ve Gesan hisselerindeki yatırımcının kaybı 54 milyar 405 milyon lira oldu.

Borsa rekor üstüne rekor kırarken borsaya gelen küçük yatırımcı para kaybetmeye devam ediyor. Son ayların en çok spekülasyon yapılan 4 hisse senedinde küçük yatırımcı adeta battı. SASA, Hektaş, Smart Güneş Enerji ve Gesan hisselerinde yatırımcılar 54 milyar 405 milyon lira kaybetti.

Yapılan hesaplamalara göre, Oyak’ın 30 milyon Hektaş hisse senedini borsada satmasıyla adeta sadet zincirine dönüşen SASA, Hektaş, Gesan ve SMART hisselerinde büyük çöküş yaşandı. Bu hisselerdeki yüzde bine ulaşan fiyat artış hızla geriliyor. 4 hisse senedinde piyasa değeri 204 milyar kayıp oldu. Ancak en büyük zarar halka açık kısımda yazıldı. Yaklaiık 55 milyar lira buhar oldu.

EN FAZLA SASA’DA KAYIP

Halka açık kısımda en fazla değer kaybı SASA hisse senedinde yaşandı. Şirketin piyasa değeri en yüksek 426 milyar liraya ulaşırken, cuma itibariyle 293 milyar liraya geriledi. Halka açık kısım yani yatırımcının elindeki bölümde kayıp ise 28 milyar 241 milyon oldu.

HEKTAŞ’DA KAYIP

İkinci büyük kayıp ise Hektaş hisse senedinde oldu. Bu şirketin piyasa değeri 41 milyar düşerken , halka açık bölümdeki değer kaybı ise 16 970 milyon oldu.

55 milyar borsada buhar oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.