Ahlatçı Yatırım’da neler oluyor? Ahlatçı Yatırım Sermaye Arttırımı!

Ahlatçı Yatırım’da neler oluyor? Ahlatçı Yatırım Sermaye Arttırımı!

Borsa takipçilerinin ve yatırımcılarının bildiği gibi Ahlatçı Yatırım son zamanda yapılan Borsa Operasyonunun baş aktörlerinden bir aracı kurum. Bu operasyonu merkezinde bulunuyor. ahlatçı yatırım kimin? ahlatçı yatırım giriş ahlatçı yatırım açıklama .

yatirim-danismanligi-degildir-yasal-uyari.webp

Borsa takipçilerinin ve yatırımcılarının bildiği gibi Ahlatçı Yatırım son zamanda yapılan Borsa Operasyonunun baş aktörlerinden bir aracı kurum. Bu operasyonu merkezinde bulunuyor.

Borsa’da yapılan bu tarihi manipülasyonda bütün aktörlerin neredeyse merkez üssü olarak kabul edilen aracı kurumlardan. Haliyle bu aracı kurumlarda hasarlar da ortaya çıkmaya başladı.

Bildiğiniz gibi Gedik Menkul’un yaptığı yoldan Ahlatçı Yatırım da sermayesini arttırıyor.

borsa.jpg

Evet, Arkadaşlar Borsa tarihinin en büyük operasyonunda ortaya çıkan hasarlar belli olmaya başladı!

Paramedya’nın bildirdiğine göre Gedik Menkul’den sonra yapılan operasyonun merkezi olan Ahlatçı Yatırım sermaye artırımı için SPK’ya başvuru yaptı.

Evet, yanlış duymadınız arkadaşlar Ahlatçı sermayesini neredeyse 12 kat arttırarak 600 milyon liraya çıkaracak. Ahlatçı’nın daha önceki sermayesi ise sadece 55 milyon lira idi.

Bu yaşanan büyük sorunla birlikte bildiğiniz gibi birkaç aracı kurumda nakit sermaye sıkıntısı olmuştu. Bu kuruluşlardan ilk olarak Gedik Menkul sermaye yapısını korumak ve güçlendirmek amacıyla “sermaye avansı” koymuş ve SPK’ya başvurusunu yapmıştı.

Gedik Yatırım açıklamasında “faaliyetlerine daha güçlü devam edebilmesi ve gerekli işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması amacıyla” sermayesini 177,4 milyon TL artırarak 505 milyon TL’ye çıkarma kararı almıştı.

30 Eylül’de Gedik Yatırım’ın yaptığı açıklamada, olağan dışı volatilite kaynaklı olarak ortaya çıkan gelişmeler nedeniyle Gedik Yatırım ile müşterileri arasında alacak bakiyesi oluştuğu bildirisi yapılmıştı.

İŞTE VİDEO

Peki Sermaye Avansı nedir?

Gedik Yatırım’ın yaptığı sermaye avansı nedir? Sermaye anası genellikle grup içi şirket olarak faizsiz ya da çok cüzi faizlerle şirkete borç vermektir. Veren kişi mevduat ya da farklı gelirlerden elde edeceği faizi bağışlar, bu faizden vazgeçer.

AHLATÇI da başvuru yaptı

Bu manipülasyonun baş aktörlerinden olan Ahmet Ahlatçı’nın sahibi olduğu Ahlatçı Yatırım Menkul Değerler, SPK’ya sermaye artırımı başvurusnda bulundu. Bu SPK başvurusu da olumlu oldu. İşte yapılan SPK açıklama metni:

“Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin sermayesinin 55.000.000 TL’den 600.000.000 TL’ye artırılmasına izin verilmesi talebiyle yapmış olduğu başvuru olumlu karşılanmıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.