9 KASIM 2022 - 5 HİSSEYE TEDBİR KARARI GELDİ!

9 KASIM 2022 - 5 HİSSEYE TEDBİR KARARI GELDİ!

9 KASIM 2022 - 5 HİSSEYE TEDBİR KARARI GELDİ!

Bir hisseye brüt takas kararı geldi

SPK tarafından alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında LIDER hissesinde 9 Aralık 2022 seans sonuna kadar (bir ay boyunca) brüt takas uygulanmasına karar verildi.

SPK tarafından alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında LDR Turizm AŞ (LIDER) hissesinde 9 Aralık 2022 seans sonuna kadar (bir ay boyunca) brüt takas uygulanmasına karar verildi.

Konuyla ilgili Borsa İstanbul'dan yapılan KAP açıklaması şöyle:

"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında LIDER.E paylarında 10/11/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/12/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir."

2 hisseye açığa satış yasağı

SPK tarafından devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 'AFYON' ve 'TUREX' hisselerine 9 Aralık 2022 seans sonuna kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı geldi.

SPK tarafından devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Afyon Çimento Sanayi AŞ (AFYON) ve Tureks Turizm Taşımacılık AŞ. (TUREX) hisselerine 9 Aralık 2022 seans sonuna kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı geldi.

"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AFYON.E ve TUREX.E payları 10/11/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/12/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir."

2 Hisseye de Emir Paketi Tedbiri

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında KMPUR hissesine 9 Aralık günü seans sonuna kadar 'Emir paketi tedbiri' uygulanmasına karar verildi.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında Kimteks Poliuretan Sanayi ve Ticaret (KMPUR) hissesine 9 Aralık günü seans sonuna kadar 'Emir paketi tedbiri' uygulanmasına karar verildi.

"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KMPUR.E payları 10/11/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/12/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır.

İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.