5 şirketin tahvil ihracına onay

5 şirketin tahvil ihracına onay

SPK, aralarında Türkiye İş Bankası AŞ'nin de olduğu 5 şirketin tahvil ihracı başvurusuna onay verdi.

SPK, haftalık bülteninde aralarında Türkiye İş Bankası AŞ'nin de olduğu 5 şirketin tahvil ihracı başvurusuna onay verdiğini duyurdu.

Nitelikli yatırımcıya satış ne demek?

Nitelikli Yatırımcıya İhraç Pazarı'nda sadece sermaye piyasası mevzuatında tanımlanan “Nitelikli Yatırımcılar” alım yapabilirler. Yatırımcıların nitelikli yatırımcı kapsamında olup olmadıklarının kontrolü ve takibi SPK düzenlemeleri çerçevesinde işleme aracılık eden yatırım kuruluşlarının sorumluluğundadır.

Nitelikli Yatırımcı Kimdir?

''Yerli ve yabancı yatırım fonları, emeklilik fonları, yatırım ortaklıkları, aracı kurumlar, bankalar, sigorta şirketleri, portföy yönetim şirketleri, ipotek finansmanı kuruluşları, emekli ve yardım sandıkları, vakıflar, Sosyal Sigortalar Kanununun ilgili maddesince kurulmuş sandıklar, kamuya yararlı dernekler ile nitelikleri itibariyle bu kurumlara benzer olduğu Kurulca belirlenecek diğer yatırımcılar ve sermaye piyasası araçlarının ihraç tarihi itibariyle en az 1 milyon lira tutarında Türk Lirası, yabancı para veya sermaye piyasası aracına sahip gerçek ve tüzel kişiler'', kanunda nitelikli yatırımcı olarak tanımlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.