2023’te Alınabilecek 6 Defansif Sağlık Hissesi!

2023’te Alınabilecek 6 Defansif Sağlık Hissesi!

Yatırımcılar hisseler açısından belirsizliklerle dolu bir yılla daha mücadele ederken sağlık hizmetleri şirketlerinin hisseleri defansif seçenek olma konusundaki cazibesini koruyor.

Bu hisseler, birçok kişinin eli kulağında olduğunu düşündüğü ekonomik çöküşe karşı sermaye koruması vadediyor.

Bu düşünce 2022’de, büyük sağlık şirketlerinin hisseleri için destekleyici bir unsur oldu. Sağlık hizmetleri sektörünü takip eden Health Care Select Sector SDPR (XLV) perşembe günkü kapanış itibarıyla yaklaşık 20% değer kaybetmiş olan S&P500 SPX endeksini geride bıraktı ve 2022’de 4,6% düşüş kaydetti.

S&P 500’deki büyük sağlık şirketleri, tüm yıl bazında olduğu gibi aralık ayında da yükselişlerini sürdürdü: Perşembe günkü kapanış seviyeleri itibarıyla UnitedHealth Group (UNH) 3,6%, Johnson & Johnson (JNJ) 2,7% ve Eli Lilly (LLY) 30% yükseldi.

2023’te benzer yatırımlar yapmak isteyen yatırımcılar için, analistlerin yükselmeye etmesini öngördüğü defansif sağlık hisselerini belirlemek amacıyla XLV üzerinde taramalar yaptık.

Health Care Select Sector SPDR fonunda yer alan hisseler arasında en az 2% temettü getirisine sahip olan ve ortalama analist fiyat hedefi mevcut fiyatının en az 5% üstünde seyreden hisseleri listeye aldık. Kullandığımız tüm veriler FactSet tarafından hesaplandı.

Altı sağlık hissesinden oluşan listemizde büyük sağlık devlerinin yanı sıra bazı sürpriz isimler de var.

2020 yılında jenerik ilaç üreticisi Mylan ile bir Pfizer (PFE) bölümünün birleşmesiyle kurulmuş Viatris (VTRS) bu sürpriz isimlerden biri. Yatırımcıların şirkete olan ilgisi düşük seviyede kaldı ve birleşmenin tamamlandığı Kasım 2020’den bu yana, S&P 500’ün yaklaşık 5% tırmandığı dönemde Viatris hisseleri 26% civarında değer kaybetti.

Bununla birlikte bazı analistler şimdilerde bu hisseye ihtiyatlı bir biçimde olumlu bakıyor. FactSet’e göre Viatris’i takip eden 13 analistin üçü hisseyi “AL” veya “YÜKSEK PORTFÖY AĞIRLIĞI” notu ile tavsiye ediyor. 12,80 dolar olan ortalama fiyat hedefi şu anki 11 dolarlık fiyatının üzerinde. Hisse, 2,4%’lük nispeten çekici bir temettü getirisine sahip.

Listede yer alan bir diğer isim, ortalama fiyat hedefinin yaklaşık 23% altından işlem görmekte olan CVS Health (CVS). Stratejik plan geliştirme açısından soru işaretleri olmasına rağmen Barron’s tarafından bu ay yayımlanan bir incelemede şirketin uzun vadede iyi bir yatırım seçeneği olma niteliğini koruduğu ileri sürülmüştü.

Listeye giren diğer şirketler arasında, halihazırda 73 dolar seviyesinden işlem görmekte olan büyük ilaç devi Bristol Myers Squibb (BMY) de var. FactSet’e göre ortalama analist fiyat hedefi 80,17 dolar ve 3,2% ile listemizde yer alan isimler arasında en yüksek temettü getirisine sahip olan isim.

Tüketici sağlığı bölümünü gelecek yıl Kenvue adıyla bünyesinden ayırmayı planlayan Johnson & Johnson (JNJ) da listemizde. Johnson & Johnson, 185,35 dolar olan ortalama analist fiyat hedefinin hemen altında 176 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Listemizde Pfizer (PFE) da var. 55,18 dolar olan ortalama fiyat hedefinin altında, yaklaşık 51 dolardan işlem görüyor. Önümüzdeki yıllar açısından patent son geçerlilik tarihlerinin yaklaşmakta olması nedeniyle duyulan endişelerden ötürü, hisse bu yıl popüler bir defansif hisse olarak değerlendirilmedi ve yaklaşık 13% değer kaybetti. Patent sorunu sebebiyle yaşanan endişelere rağmen bu ay elde edilen ve bir şirketin gelirlerini nasıl artırabileceğine dair ders niteliğinde olan sonuçlar piyasada olumlu karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.