2021 Aralık para politikası kurulu toplantısı ne zaman? Beklenti nedir?

2021 Aralık para politikası kurulu toplantısı ne zaman? Beklenti nedir?

Ekonomik gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor. Gözlerse Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yapacağı 2021 yılı Aralık Para Politikası Kurulu toplantısında. işte detaylar

Ekonomik gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor. Gözlerse Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yapacağı 2021 yılı Aralık Para Politikası Kurulu toplantısında. Peki Para Politikası Kurulu Aralık ayı toplantısını ne zaman gerçekleşecek. İşte detaylar…

Son Para Politikası Kurulu Toplantısı Sonucu Ne Olmuştu?

2021-aralik-para-politikasi-kurulu-toplantisi-ne-zaman.jpg

Her ay düzenli olarak düzenlenen Para Politikası Kurulu toplantısı sonucunda Merkez Bankası yaptığı piyasa tahlilleri sonrasında kararlar alarak kamuoyu ile alınan kararları paylaşıyor. 18 Kasım 2021’de gerçekleşen son toplantıda Merkez Bankası faizleri 100 baz puan indirdiğini duyurmuştu. Söz konusu karar sonrası dolar kurunda yukarı yönlü bir hareket gerçekleşmişti.

Aralık Ayı Para Politikası Kurulu Toplantısı Ne Zaman?

Ekonomik gelişmeleri yakından takip eden vatandaş ve yatırımcılar Para Politikası Kurulu toplantısının ne zaman yapılacağını ve açıklanacak olan kararı büyük bir merakla bekliyor. 16 Aralık Perşembe günü düzenlenecek olan toplantıda alınan faiz kararının saat 14.00’da kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Para Politikası Kararı Ne Olacak? Beklentiler Ne Yönde?

İnfo Yatırım analistleri son yapılan toplantının ardından bir değerlendirme yayınlamıştı. Yayınlanan değerlendirme kapsamında yaşanan dolar arzına dikkat çekilmiş ve buna bağlı olarak yaşanan fiyat artışlarının 2022 yılının ilk yarısında etkili olması beklendiği belirtilmişti. Yayınlanan değerlendirmeye göre Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu toplantısında 100 baz faiz indirimi kararı çıkması oldukça yüksek ihtimal.

Küresel Anlamda Durum Ne?

Dünya genelinde yaşanan Covid-19 pandemisi sadece ülkemizin değil tüm dünyanın ekonomik anlamda zorluk yaşamasına neden oluyor. Her ne kadar aşılama oranlarıyla beraber küresel piyasa kısmi bir toparlanma yaşasa da sürekli ortaya çıkan varyantlar sebebiyle aşağı yönlü riskler halen devam ediyor. Küresel talepte yaşanan toparlanmaya karşı emita fiyatlarındaki yüksek seyir, bazı sektörlerde devam eden arz kısıtları ve taşımacılık sektörü maliyetlerindeki artış, küresel çapta hem üretici hem de tüketici için fiyatların ciddi anlamda yükselmesine neden oluyor. Bu olumsuz yansımaların en bariz görüldüğü alansa tarım sektörü. Tüm dünya genelinde yaşanan bu kötü durumun ne kadar daha süreceğini kestirmek son derece zor görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.