Çocuklarımızı Nasıl Yetiştirmeliyiz?

Çocuklarımızı Nasıl Yetiştirmeliyiz?

Çocuklarınız öfkeli ve hayattan bezgin mi? Neden hiçbir şeyden tat alamıyor ve her şeyden çabuk sıkılıyorlar? Kişisel Gelişim Uzmanı Sururi Türker cevapladı. Detaylar haberimizde.

Öyle bir devirde yaşıyoruz ki daha beş yaşındaki çocukların bile inanılmaz sıkıntıları oluyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada 5 yaşından önce ölen çocukların körpecik bedenlerinde kimyasallar bulunmuş. Bu kimyasallar nedeniyle 6 ayda tamamen çürümesi gereken bedenler aylarca hatta yıllarca çürümeden kalabiliyor. Hal böyle olunca insan ürperiyor, bu gidiş nereye? Maddi rahatsızlıklar zamanla manevi bünyemize de zarar veriyor ve her türlü kirlenme, çöküş ve rahatsızlık kaçınılmaz oluyor. Çocuklar hiçbir şeye odaklanamıyor ve en sevdiği oyunlardan bile çabucak sıkılıyor. Peki bir çözüm var mı? Kişisel Gelişim Uzmanı Sururi Türker, anne babalar olarak yapılan yanlışları ve çözüm yollarını takipçilerimiz için yorumladı. İşte çocukları nasıl yetiştireceğimize dair bazı öneriler:

Çocuklara özel beslenme önerileri - Acıbadem Hayat

Dengeli ve Yeterli İlgi

Çocuklarınıza sevgi ve ilgi gösterin, ancak kesinlikle aşırıya kaçmayın. Onların duygusal ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda kendi bağımsızlık ve özgüvenlerini geliştirmelerine de lütfen fırsat verin.

Sınırlar Belirleyin

Çocuklar aşırı ilgi ve sevgi ile evin ve gündemin merkezine oturtuluyor. Doğal olarak ikinci plâna düşmeye tahammülleri kalmıyor. Zira hemen hemen her istedikleri yerine getiriliyor. Kendilerine 'hayır' veya 'asla' denemiyor. Çocuklarınıza hayır demeyi, diyebilmeyi öğretin ve gerektiğinde sınırlar koyun. Onlara belirli kurallar ve sınırlar çizmek, güvenli ve sağlıklı bir ortam sağlayacaktır.

Sabır ve Anlayış

Çocuklarınızın duygusal ve fiziksel gelişimlerini anlamaya çalışın. Onlara karşı sabırlı ve anlayışlı olun, duygularını ifade etmelerine izin verin ve ne yaparlarsa yapsınlar daima onları dinleyin.

Doğada olmak hayal gücünü geliştirir - Sağlık Haberleri

Dışarıda Aktiviteler Yapın

Devamlı kapalı ortamlarda bulunan çocuklar açık havada oyun vb. aktivitelerle hayatı tanıyamadıklarından tutuk, gergin ve huzursuz oluyor. Açık havada oyun oynamak, doğayla vakit geçirmek, çocukların enerjilerini harcamalarına ve dünyayı keşfetmelerine yardımcı olur. Düzenli olarak dışarıda aktiviteler planlayın. Çocukların ayakları suya, toprağa dokunsun. Böylece hem dijital aletlerden dolayı bedenlerinde oluşan negatif enerjilerden kurtulur hem de doğadan gelen enerjiye sahip olurlar.

Çocuklar için sağlıklı beslenme önerileri - Acıbadem Hayat

Sağlıklı Beslenme

Raf ömrü uzun ve işlenmiş gıdalar sadece çocukları değil hepimizin sağlığını tehdit ediyor. Körpecik bedenler yüksek enerjili gıdalarla besleniyor, fakat bunu tam olarak harcayamıyorlar. Bu durum beden ve ruh sağlıklarını olumsuz etkiliyor. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme düzeni çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimleri için önemlidir. Organik ve köy işi ürünlerle çocukları beslemeye gayret edin. Fast food ve abur cubur gibi sağlıksız gıdalardan kaçının ve onlara doğal ve besleyici yiyecekler sunun.

Ebeveyn İletişimi

Bazı çocuklarda tek çocuk olmanın getirdiği yalnızlık ve uyum problemi ebeveyn ile iletişimi zedeliyor. Çalışan anne babadan dolayı çocuk sadece bakıcısı ile iletişim kurmak zorunda kalıyor. Anne baba eve geldiklerinde onlardan hıncını alırcasına aykırı tutum ve davranış sergiliyor. Özellikle çalışan ebeveynler çocuklarıyla düzenli ve kaliteli zaman geçirmeye özen göstermelidir. Onlarla iletişim kurun, ilgilerini ve sorunlarını dinleyin ve onlara destek olun.

Doğru Rol Model Olmak Önemli | Yeşilay

Rol ve Ruh Model Olun

Çocuklar, ebeveynlerinin davranışlarını taklit eder. Özellikle 0/5 yaş arası çocuklar, video kaydı gibi sizi izler ve kopyalar. Olumlu bir rol model olun, empati gösterin, sorunları çözmek için sağduyulu yaklaşımlar sergileyin ve onlara örnek olun.

HAŞİYE: Kısacası çocukların sağlıklı bir şekilde yetişmeleri için onlara dengeli bir yaklaşım benimsemek önemli. Onlara sevgi ve destek vermek, davranışlarına sınırlar koymak ve onların ihtiyaçlarına saygı göstermek, sağlıklı bir gelişim için temel oluşturur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hayatın İçinden