Enerji Şirketine 1 Milyara Yakın Dev Teşvik!

Enerji Şirketine 1 Milyara Yakın Dev Teşvik!

Yeni Halka Arz Olan Enerji Şirketi Teşvik Alıyor - Yaklaşık 1 Milyar TL Değeri! İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (IZENR), Manisa ilinde yenilenebilir enerji üretimi alanında büyük bir yatırım hamlesi gerçekleştirmiştir.

Yeni Halka Arz Olan Enerji Şirketi Teşvik Alıyor - Yaklaşık 1 Milyar TL Değeri!

2023 yılının son dönem halka arzlarından biri olan enerji şirketi, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teşvik belgesi almaya hak kazandı. İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (IZENR), Manisa ilinde yenilenebilir enerji üretimi alanında büyük bir yatırım hamlesi gerçekleştirmiştir.

Şirket, 147 MWe üretim kapasitesine sahip olan 24,1 MWe kurulu güçlü güneş enerjisi santrali (GES) yatırımının yanı sıra, bu yatırıma ek olarak 51 MWe'lik bir kurulu güç ilave yatırımı yapmayı planlamaktadır. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan teşvik belgesi, yaklaşık 947.962.564,00 TL değerindedir.

2022/10/16/borsa.jpg

Bu teşvik belgesi çerçevesinde şirket, vergi indirimi (%70), yatırım yeri kira oranı indirimi (%30), sigorta primi işveren hissesi (6 yıl boyunca), ve KDV istisnası gibi destek unsurlarından faydalanacaktır. Bu hamle, şirketin sürdürülebilir enerji üretimine ve büyümesine önemli bir katkı sağlayacaktır.

İzdemir Enerji, 2023 yılının Ağustos ayında halka arz edilmişti ve hisseleri 19 TL fiyatla halka arz edilmişti. Şu an itibariyle hisseler 36,20 TL seviyesinden işlem görmekte olup, geçmişte en yüksek 78,95 TL seviyesine ulaşmıştır.

Bu teşvik belgesi, şirketin enerji sektöründeki büyümesine ve yatırımlarına olan güveni ve bağlılığını vurguluyor. Ayrıca, yatırımcılar için de ilgi çekici bir fırsat sunabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.